Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Η διάβαση του πλανήτη Ερμή στις 9 Μαΐου 2016



Στις 9 Μαΐου  έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε και από την Ελλάδα ένα πολύ ενδιαφέρον αστρονομικό φαινόμενο. Πρόκειται για τη διάβαση του Ερμή από τον ηλιακό δίσκο που είχε να συμβεί από το 2006 (χωρίς να είναι ορατή από την Ελλάδα) ενώ θα ξανασυμβεί το 2019 και θα είναι ορατή και πάλι από την Ελλάδα όπως και φέτος. Κατά μέσο όρο συμβαίνουν περίπου 13 διαβάσεις του Ερμή ανά αιώνα. 

Η διάβαση της 9ης Μαΐου 2016  είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ορατή από την Ελλάδα ωστόσο ο ήλιος θα δύσει μια ώρα πριν τη λήξη του φαινομένου και δε θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε την έξοδο του Ερμή από τον ηλιακό δίσκο. 
πηγή: http://tinanantsou.blogspot.gr/




Οι λάτρεις του διαστήματος και της τροχιάς των αστέρων μπορούν να παρακολουθήσουν το μοναδικό αυτό θέαμα στο   video της NASA.



Η παρατήρηση του φαινομένου θα πρέπει να γίνει μόνο με ηλιακά φίλτρα ή ειδικά γυαλιά ηλίου, τα οποία κυκλοφορούν στο εμπόριο από εξειδικευμένα καταστήματα. Τα γυαλιά αυτά προστατεύουν 100% από όλες τις επικίνδυνες ακτινοβολίες, παρέχοντας απόλυτη ασφάλεια στην παρατήρηση του φαινομένου.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου